Kårvalet 2020

Image

Vad är kårvalet?

Kårvalet är valet till StuFFs kårfullmäktige där du som medlem har möjlighet att välja vem eller vilka du vill ska representera dig och dina åsikter inom StuFF. Valet sker elektroniskt. 

När sker kårvalet 2020?

Listbildningen inför kårvalet är nu öppen fram till och med den 24 mars! Då har du som StuFFmedlem möjlighet att kandidera till en befintlig lista eller skapa en egen lista. Kårvalet sker mellan den 15 till 24 april. Då kan du som är medlem rösta på vem du vill ska representera dina åsikter i StuFFs fullmäktige!


Vad är en lista?

En lista är en eller en grupp studenter som agerar som ett studentpolitiskt parti utan att vara partipolitiskt bundet. De listor som får flest röster i kårvalet blir en del av fullmäktige. Fullmäktige består av 25 mandat. Fullmäktige kan liknas med Sveriges riksdag medan StuFFs styrelse då kan liknas med regeringen.

Hur bildar du lista?

Du kan ensam eller tillsammans med andra StuFFmedlemmar skriva ut och fylla i denna blankett för att kandidera till fullmäktige. Fyll i all nödvändig information som står i blanketten och skicka den till val@stuff.liu.se.

OBS! Sista dagen för att bilda lista är den 24 mars. Om en underskrift skulle saknas från blanketten vid deadline behöver du ändå skicka in blanketten den 24 mars för att sedan skicka in en uppdaterad version av listan senast den 27 mars!


Har du frågor?

Tveka inte att maila till val@stuff.liu.se

Image

Valresultat kårvalet 2019

Mandatfördelningen i fullmäktige 19/20 ser ut som följande:

  • Förenade Filosofers Initiativ 12 mandat
  • Socialdemokratiska Studenter 8 mandat
  • Lärarlistan 5 mandat

Det fullständiga protokollet hittar du här.

Thomas Kästner
Thomas KästnerOrdförande valrådetval@stuff.liu.se

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder 15 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Snabba länkar

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Kontakta oss

Besöksadress
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (vån. 3)
Campus Norrköping: Trappan (entréplan)

Postadress
Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Kårallen, Linköpings universitet
58183 Linköping

Org. nr
822001-0535