Kårvalet 2020

Image

Vad är kårvalet?

Kårvalet är valet då StuFFs medlemmar röstar på vilka de vill ska sitta i StuFFs kårfullmäktige som är kårens högst beslutande organ. Som medlem har du rätt att kandidera till kårfullmäktige genom att bilda en lista, eller att rösta på den lista du vill ska sitta i kårfullmäktige och representera dina åsikter. Läs vad kårfullmäktige gör här!


När sker kårvalet 2020?

Ordinarie val skedde den 6 - 15 maj. Resultatet syns nedan. Ett fyllnadsval kommer att hållas mellan den 22 och 28 oktober eftersom alla 25 mandat inte blivit fyllda.


 Hur röstar du i kårvalet?

Valet sker elektroniskt och du måste vara medlem för att rösta. När valperioden öppnar kommer du kunna rösta genom att trycka på en knapp här på sidan. 


 Hur bildar du en lista?

Om du vill bestämma hur StuFF ska driva sin studentpolitik eller om du har en hjärtefråga du vill driva kan du ensam eller tillsammans med andra bilda en lista och kandidera till kårfullmäktige. 

1. Ha en åsikt eller något du vill driva

2. Ge listan ett namn

3. Skicka ett mail till val@stuff.liu.se med för- och efternamn samt aktiv mailadress till respektive personer i listan. Ange också listans namn och vem som är listombud (alltså listans ordförande).

4. Grattis, du har nu bildat en lista och kandiderat till kårfullmäktige! Invänta instruktioner på mailen från StuFFs valråd. 

Tips: Om du önskar kandidera till kårfullmäktige men vill sitta i någon av de listorna som redan sitter i kårfullmäktige, prata med listans listombud! Du hittar listorna på facebook. 

Deadline för listbildning är onsdag den 14 oktober!

Valresultat kårvalet 2020

Mandatfördelningen i fullmäktige 20/21 ser ut som följande:

  • Stad i Ljus 15 + 1 mandat
  • Lärarlistan 9 mandat

Det fullständiga protokollet hittar du här.

Kim Axelsson
Kim AxelssonOrdförande valrådetval@stuff.liu.se

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder 15 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Snabba länkar

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Kontakta oss

Besöksadress
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (vån. 3)
Campus Norrköping: Trappan (entréplan)

Postadress
Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Kårallen, Linköpings universitet
58183 Linköping

Org. nr
822001-0535