Fyllnadskårvalet 2022

Vad är ett fyllnadsval?

Kårvalet är valet då StuFFs medlemmar röstar på vilka de vill ska sitta i StuFFs kårfullmäktige. Som medlem har du rätt att kandidera till FUM, eller att rösta på vilka studenter du vill ska sitta i FUM. Fyllnadsvalet kommer enbart tillsätta det sista vakanta mandatet i fullmäktige. Nya kandidater som anmäler sig till redan invalda listor kommer ges möjlighet att röstas in som suppleanter.


När sker kårvalet?

Valet sker den 27 sept - 8 okt 2022. 


Hur röstar jag i kårvalet?

Valet sker elektroniskt och du måste vara medlem för att rösta. Du kommer få ett mail med information om hur du röstar. I mailet finns en länk och det är via den länken som du kommer rösta.


Vad är kårfullmäktige/FUM?

Kårfullmäktige förkortas FUM och är de som bestämmer över StuFFs verksamhet och anställda. FUM består av studenter på Filosofisk fakultet och utbildningsvetenskap. Klicka här för att läsa mer om vad FUM gör!


Hur söker jag till kårfullmäktige?

Du söker genom att fylla i ett formulär. Klicka här för att komma till formuläret! När du fyller i formuläret ska du ange namnet på din lista. En lista är en student eller en grupp av studenter som kandiderar till eller sitter i kårfullmäktige. Om du inte redan har en lista så hittar du bara på ett namn som du vill att din lista/grupp ska heta. På så sätt har du bildat en lista. Efter inskickad ansökan kommer listombud kontaktas för underskrift av samtliga medlemmar. Detta behöver vara påskrivet senast den 24 sept.

 

Hur anmäler jag suppleanter till min lista?

I fyllnadsvalet bifogar listombud för redan invald lista underskrifter för önskade suppleanter i ordning till val@stuff.liu.se. Suppleant kan tillsättas fullmäktiges sista ordinarie mandat om redan invald lista vinner valet.

Kårvalet 2022

Valresultat kårval 2022

Mandatfördelningen i fullmäktige 22/23 ser ut som följande:

  • Lärarlistan 10 mandat
  • Pol.Kand-listan 9 mandat
  • FilLing 3 mandat
  • Pulslistan 2 mandat
  • 1 mandat vakant

Om StuFF

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet (StuFF) är den största studentrösten vid Linköpings universitet och företräder ca 20 000 studenter i Linköping och Norrköping. Studentkåren är en studentpolitisk aktör och arbetar för en bra studiesituation för studenterna genom att bevaka och säkerställa att deras intressen tas till vara på.

Våra vänner

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Kontakta oss

Besöksadress
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (vån. 3)
Campus Norrköping: Trappan (entréplan)

Postadress
Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Kårallen, Linköpings universitet
58183 Linköping

Org. nr
822001-0535