Varför är det viktigt att rösta i kårvalet?

viktigt att rosta i karvalet

Det du gör när du röstar i kårvalet är att bestämma vilka studenter som ska representera dina åsikter på Linköpings universitet under ett helt år. Ungefär som när du röstar i riksdagsvalet på vilket parti du tycker representerar dina åsikter bäst.

 Kårvalet är det val då du som är StuFFmedlem ska rösta på vilken lista eller student du vill ska sitta i StuFFs kårfullmäktige. Kårfullmäktige (FUM) består av 25 mandat och du kan rösta på de listor och studenter som har kandiderat till FUM under sökperioden (listbildningen). 

 

De som sitter i kårfullmäktige bestämmer ALLT om StuFFs verksamhet. De bestämmer vilka åsikter vi ska ha när beslut ska fattas vid LiU, de bestämmer vilka som ska jobba heltid och deltid i StuFF, vad som ska stå i mottagningspolicyn och vilka projekt StuFF ska driva. Det är därför viktigt att du röstar på den listan eller den studenten som driver åsikter som stämmer bäst överens med dina egna.

 

Hur vet jag vilken lista jag vill rösta på?

På vår hemsida under Organisation - uppdrag - kårvalet kommer vi att presentera alla listor som ställer upp i kårvalet. Under varje lista kommer det finnas en kort presentationstext som beskriver listan och vilka frågor listan vill driva. Några listor har sina egna sociala medier så om man vill läsa mer så kan man leta information där. 

 

Hur röstar jag?

När kårvalet öppnar den 1 juni kommer du som är medlem att få ett mail till din inkorg med en länk till valmodulen. Röstningen sker alltså digitalt via länken du får i mailet. Mailet går till den mailadress du angav när du blev medlem i StuFF!

 

Hur gör jag om jag vill rösta men inte är medlem? 

Du måste vara medlem för att få rösta i kårvalet. Du kans fortfarande bli medlem men du måste bli medlem senast söndag den 30 maj för att få mailet med valmodulen där du kan rösta. Klicka här för att bli medlem! 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vaccinering på Campus!
Vad händer om StuFF inte finns?

Calender

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Most viewed

17 September 2018
Nyheter
Aktuellt svenska
StuFF söker nu nya utskottsmedlemmar till utbildningsutskottet StUBin samt Eventutskottet. Att engag...
4729 Hits
21 May 2018
Nyheter
Aktuellt svenska
I samband med införandet av den nya dataskyddsförordningen GDPR kommer StuFF implementera en rad åtg...
3097 Hits
13 August 2018
Nyheter
Aktuellt svenska
Höstterminen stundar och StuFF vill välkomna alla nya studenter!  StuFF är studentkåren för dig...
2598 Hits

Our friends

Consensus
Linköpings kommun
Norrköping kommun
Lintek
LiU
SFS
Studentkortet
Marknadsbyrån
WeSupero

Contact us

Visiting address
Linköpings universitet
Campus Valla: Kårallen (third floor)
Campus Norrköping: Trappan (entrance level)

Org. nr
822001-0535