StuFF har studentinflytande på nationell nivå som sker genom kårens medlemskap i SFS - Sveriges förenade studentkårer och i början på maj åker vi till Malmö för att delta i det årliga fullmäktigemötet SFSFUM. I vårt arbete med SFS vill vi därför nu ha hjälp från dig som student!
Som studerande vid Utbildningsvetenskap eller vid den Filosofiska Fakulteten finns det nu möjlighet att vara en del av StuFFs delegation vid SFSFUM som äger rum den 6-8 maj.
Om rollen
Vad du behöver för att kunna delta är att vara tillgänglig 6-8 maj för resa till Malmö, vara medlem i StuFF samt ha ett intresse för studentlivet och en vilja att påverka.
Förberedelserna består av att träffa hela StuFF-delegationen och andra från kåren. På våra möten diskuterar vi möjligheten att påverka SFS och andra instanser samt vad vi konkret vill föreslå till mötet i Malmö. Vidare är det bra om personerna i delegationen kan och vill föra StuFFs talan i offentliga sammanhang, inför plenum, på åsiktstorg och liknande.
Arbetet i SFS-delegationen är på ideell basis men kostnader för resor och boende under SFS fullmäktige står självklart StuFF för.
Är du intresserad av studentpolitik och vill vara med i StuFFs delegation?
Ansök genom att maila Medlems- och studentrepresentantansvarig på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Beskriv kortfattat varför du är intresserad av att arbeta för ett förbättrande av studenters situation i Sverige. Komplettera gärna med dina eventuella tidigare erfarenheter som är av relevans.
Sista ansökningsdag 6 mars 2022.
Om SFS
Sveriges Förenade Studentkårer är en sammanslutning av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor. SFS har idag ett femtiotal medlemskårer, vilka tillsammans samlar omkring 350 000 studenter och doktorander. SFS har till uppgift att företräda medlemmarnas intressen samt bevaka och sprida information om utbildnings-, forsknings- och studiesociala frågor som rör studenternas situation på det nationella och internationella planet.
SFS representerar studenter med olika förutsättningar och från olika sorters utbildningar, därför har SFS en unik möjlighet att tala för studentgruppen i sin helhet. Det gör att SFS betraktas som en viktig samtalspartner till beslutsfattarna som bestämmer över frågor som rör högre utbildning och studenter, till exempel riksdag och regering.
Några av de frågor som drivs nationellt genom SFS är:
- Studenters ekonomi
- Studenters bostadssituation
- Studenters hälsa och välmående
Läs mer om SFS här.
Om SFSFUM
SFS fullmäktige (SFSFUM) är SFS högsta beslutande organ. Här fattas beslut om hur SFS ska se ut och arbeta, vilka mål SFS ska jobba för och hur studenters rättigheter bäst värnas.
På SFS-fullmäktige beslutas det bland annat om SFS verksamhetsplan, budget samt vilka som ska leda organisationen nästkommande år.
Läs mer om SFSFUM här.