Nolle-P

 

Vi samordnar Sveriges bästa mottagning! Vid LiU kallas mottagningen för nolle-perioden, eller Nolle-P. En rolig och hektisk period där faddrar guidar nya studenter mellan föreläsningar, grillkvällar, lekar, fester och andra aktiviteter.

Främja god gemenskap i stället för förnedring

Tiden då nollning förknippades med förnedring är alltså helt förbi, så du som ny student behöver inte känna någon oro. Faddrarnas uppgift är att ställa upp och hjälpa dig till rätta, för att din utbildningsstart ska bli så bra som möjligt. De planerar och genomför aktiviteter för de nya studenterna så att de ska lära känna varandra och få en ökad trygghet i den nya livssituationen som det kan innebära att börja på en ny utbildning, eventuellt flytta till en ny stad och med stor säkerhet lära känna ett stort antal nya människor.

Aktiviteter och alkohol helt frivilliga

Alla aktiviteter som anordnas är frivilliga. Nolle-P ska inte vara förnedrande. Om du mot förmodan skulle känner dig förnedrad eller tvingad till något bör du genast kontakta fadderiet eller studentkåren. Även om alkohol förekommer på nolle-p är det absolut inte ett måste. Det finns alltid alkoholfria alternativ, och ingen ser snett på den som avstår. Hälften av dagarna är alkoholfria.

Alla sitter i samma båt

Fördelen med att vara med på Nolle-P är att man skapar ett kontaktnät bland sina kursare och äldre studenter och även mellan utbildningarna. Du får till exempel veta hur universitetet fungerar, var du köper kurslitteratur och du kan också få värdefulla pluggtips.Nästan alla som kommer hit känner inte någon, det ökar förutsättningarna till en bra sammanhållning och att man som ny student lär känna många nya människor- alla sitter i samma båt och är lika oroliga och förväntansfulla inför vad som ska hända.

Högst upp

ajf  elin  flins  kogvet  liuphd  isek  mip  nlsek  puls  saks  sekel  ska SKUM logo black background   Logga Socionomstyrelsen hemsida  sshf  stalin    stimulus