Boende

Tillgången på studentbostäder ska inte vara en avgörande faktor när en väljer studieort. Tillsammans med LinTek och Consensus driver vi studenternas hyresrättsförening, KOMBO, för att ge dig tips och råd kring bostäder. 


Även om bostadssituationen är bättre i Linköping och Norrköping än tidigare år är det fortfarande svårt att hitta ett stabilt boende. Både i Linköping och Norrköping kan ta upp till sex månader innan man får ett stabilt boende.

KOMBO, som ligger under vårt bolag Kårservice, är en en kostnadsfri hyresgästorganisation för studenter vid Linköpings universitet. KOMBO kan hjälpa dig med allt som har med boende att göra. Allt från hur man bäst hittar bostad och skriver kontrakt till vilka rättigheter och skyldigheter du har som boende. Vid terminsstart kan KOMBO även hjälpa till med att lösa tillfälliga sovplatser, så kallade nödboenden.

[panel]

Hur får jag en bostad? Fem tips för att få boende som ny student

1. Registrera dig hos de stora och lite mindre bostadsbolag

För varje dag du har varit registrerad får du en köpoäng, så se till att stå i kö på så många ställen som möjligt och logga in med jämna mellanrum så du inte förlorar dina poäng!

Linköping:

Studentbostäder i Linköping

ByggVesta i Linköping (studentboendet Colonia)

Victoria Park

Botrygg Bygg i Linköping

Stångåstaden

Linköpings kommuns förteckning över hyresvärdar i Linköping

Norrköping: 

StudentBo i Norrköping

Botrygg bygg i Norrköping

Norrköpings kommuns bostadsguide (innehåller bland annat förteckningar över hyresvärdar)


2. Dela på en större lägenhet eller bo inneboende

LiUs anslagstavla

Blocket 

Botillsammans

KOMBO


3. Titta utanför Linköping och Norrköping

Bra pendlingsorter till Linköping: Linghem, Vikingstad, Ljungsbro, Mantorp, Mjölby, Boxholm, Åtvidaberg och Borensberg.
Bra pendlingsorter till Norrköping: Haga, Kimstad, Söderköping, Skärblacka och Hageby.
Mellan Norrköping och Linköping går en gratis campusbuss för studenter!


4. Nödboende och snälla faddrar

Kom hit även om du inte hittat boende till uppropet! Ska du läsa vid ett program finns äldre studenter, faddrar, som kan ställa upp med en tillfällig sovplats som t.ex. en soffa. KOMBO ordnar även ett nödboende med luftmadrasser i lägenheter där du kan köpa en biljett per natt.


5. Det kommer att lösa sig med boende...

...men du måste själv vara aktiv och leta! I Linköping och Norrköping är det ofta enklare att hitta boende under våren. Ditt drömboende kommer kanske finnas framåt våren istället så under hösten är det bra att vara öppen för att pendla eller bo tillfälligt.

[/panel]

 

Högst upp

ajf  elin  flins  kogvet  liuphd  isek  mip  nlsek  puls  saks  sekel  ska SKUM logo black background   Logga Socionomstyrelsen hemsida  sshf  stalin    stimulus