Om kåren

Studentkårens främsta uppdrag är att se till att du får den bästa möjliga studietiden, från Nolle-P till examen. Med över 1000 engagerade studenter driver vi frågor både lokalt och nationellt för att förbättra din studietid!


StuFF står för Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet. Vår uppgift är att arbeta för att du ska få den bästa möjliga studietiden. Vårt främsta fokus ligger på din utbildning och att representera dig och dina intressen mot universitetet, kommun och nationellt. Tillsammans med våra 18 sektioner ser vi till att alla beslut som har tagits av universitet har passerat minst en student. Vid universitetet har vi bland annat gjort skillnad genom att få igenom anonyma tentor, Campusbussen och studentrabatter i kollektivtrafiken. Nationellt jobbar vi för mer lärarledd tid och att utveckla pedagogiken i utbildningen.
 
Vi arbetar även för att din studietid utanför föreläsningsrummen ska vara bra. Tillsammans med sektionerna arrangerar vi Sveriges bästa mottagning av nya studenter, Nolle-P. Vi arbetar även för att levande studentliv genom att stötta studentföreningar och äga de fem kårhusen i Linköping och Norrköping. Studentkårerna är helt enkelt navet i studentlivet på Linköpings universitet. Vi vill också att du ska få en trygg och säker studietid där du mår bra, både psykiskt och fysiskt. Därför arbetar vi för att förbättra din arbetsmiljö, exempelvis studieplatser eller vilorum. Du kan alltid höra av dig till oss om du känner att du har blivit felaktigt behandlad på något sätt.
 
För att kunna representera dig och se till att du får den bästa möjliga studietiden behöver studentkåren medlemmar. Innan 2010 var det obligatoriskt att vara med i studentkåren men är nu helt frivilligt. Att vara medlem innebär att du ger studentkåren en starkare röst när vi förhandlar med universitetet. Du får också ta del av flera medlemsförmåner. Flera medlemmar betyder även att sektionerna och studentlivet får bättre förutsättningar. Som medlem får du också rösträtt i kårvalet.
'

Din åsikt gör skillnad!

För att kunna representera dig och dina åsikter behöver vi veta vad du tycker. Det absolut enklaste sättet att göra din röst hörd på och påverka din studiesituation och kåren är att rösta i det årliga kårvalet till kårfullmäktige. Kårfullmäktige är det högsta beslutade organet inom kåren och består av 25 studenter som bestämmer vad kåren ska arbeta med. Genom kårvalet har du möjlighet att rösta på vem du vill ska företräda dina åsikter!

Logotyp16
Tänk på att du alltid kan vända dig till oss med frågor och åsiker. Tänk också på att ingen fråga eller åsikt varken är för liten eller för stor. Så ta kontakt med oss, för din åsikt är viktig! Det finns också andra sätt att engagera sig för att göra skillnad och påverka studiesituationen för dig och dina medstudenter.Högst upp

ajf  elin  flins  kogvet  liuphd  isek  mip  nlsek  puls  saks  sekel  ska SKUM logo black background   Logga Socionomstyrelsen hemsida  sshf  stalin    stimulus